Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Απάντηση σε καταγγελία γονέα για το 2ο Γυμνάσιο Άργους Ορεστικού

Στις 17-10-2011 το blog tromaktiko δημοσίευσε καταγγελία «αγανακτισμένου γονέα» σύμφωνα με την οποία στο 2ο Γυμνάσιο Άργους Ορεστικού Καστοριάς την Δευτέρα 17-10-2011 δεν υπήρχε θέρμανση στις τάξεις τη ίδια ώρα που στα γραφεία του Διευθυντή και των Καθηγητών του σχολείου τα καλοριφέρ λειτουργούσαν κανονικά. Παρά τις προσπάθειες που κάναμε να δημοσιευθεί η απάντηση του Διευθυντή και του Συλλόγου των Καθηγητών του Σχολείου στο συγκεκριμένο blog, οι διαχειριστές του αρνούνταν επίμονα να τη δημοσιεύσουν. Υποθέτουμε ότι το λόγο τον ξέρουν μόνο αυτοί.
Προς αποκατάσταση της αλήθειας θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι:
1. Όντως τα καλοριφέρ τη Δευτέρα 17-10-2011 δε λειτούργησαν όπως σε όλα τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Άργος Ορεστικό.
2. Ως εκ τούτου ήταν αδύνατον να λειτουργούν τα καλοριφέρ στο γραφείο του Διευθυντή και στο γραφείο των καθηγητών του σχολείου.
3. Όταν τίθεται σε λειτουργία το καλοριφέρ πρώτα θερμαίνονται οι αίθουσες διδασκαλίας του 1ου ορόφου και στη συνέχει οι χώροι του ισογείου στο οποίο βρίσκονται τα γραφεία του Διευθυντή και των Καθηγητών, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα επιλογής θέρμανσης μόνο των γραφείων.
Ο «αγανακτισμένος γονέας» όφειλε πρώτα να διαπιστώσει εάν αυτά τα οποία καταγγέλλει είναι αληθή (ένα απλό τηλεφώνημα στο σχολείο θα μπορούσε να του λύσει την απορία) και στη συνέχεια να προβεί στην καταγγελία.
Τέλος θα πρέπει να διερευνήσει για ποιο λόγο το παιδί του ή οποιοσδήποτε άλλος του έδωσαν ψευδείς πληροφορίες και να αναρωτηθεί αν αυτός είναι ο δόκιμος τρόπος για να εκφράσει κανείς τη διαμαρτυρία του. Το να κρύβεται κάποιος πίσω από την ανωνυμία και να υπογράφει ως «αγανακτισμένος γονέας μαθητή», αποδεικνύει ότι ούτε ο καταγγέλλων ήταν βέβαιος για τη αλήθεια αυτών που καταγγέλλει.
                                   Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος των Καθηγητών
                                του 2ου Γυμνασίου Άργους Ορεστικού Καστοριάς

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

Δημοσίευση σχολίου