Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2011

ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ:ΜΕ ΜΑΘΗΜΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ Η ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ ΩΡΩΝ

"Κλείνουν το σχολείο, αλλά θα αναγκαστούν να πηγαίνουν το Σάββατο για να μη χαθεί ούτε μία εκπαιδευτική ώρα", ξεκαθάρισε η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, μιλώντας για τις συνεχιζόμενες καταλήψεις στα σχολεία.
Με μάθημα το Σάββατο η αναπλήρωση των χαμένων ωρών
Φαινόμενα ακόμη και χρήσης αλκοόλ, έχουμε σε σχολεία στα Γιάννενα και στην Πάτρα, είπε ακόμη η υφυπουργός σε δηλώσεις της στην ΝΕΤ.
Σε άλλο σημείο, αναφέρθηκε στους βανδαλισμούς στο 5ο λύκειο Ζωγράφου, ενώ είπε ότι στο 8ο λύκειο Πατησίων εκλάπησαν από το εργαστήριο όλοι οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές.
Μάλιστα τόνισε ότι "οι καταληψίες που είναι μειοψηφίες στρέφονται κατά του εαυτού τους. Τα τελευταία χρόνια έχουμε φτάσει σε σημείο κάθε Οκτώβρη να είναι μόδα οι καταλήψεις. Δέχομαι ότι φέτος ήταν περισσότερες. Αλλά εδώ είχαμε φαινόμενα επικίνδυνα...".
Η υφυπουργός, πάντως, τόνισε ότι στη φετινή σχολική χρονιά, που είναι δυσκολότερη και από πέρυσι, έχουμε εξαιρετικά λίγα κενά, τα οποία θα καλυφθούν μέσα στην εβδομάδα με τη νέα φάση πρόσληψης αναπληρωτών.
Σχετικά με το θέμα των βιβλίων, η Εύη Χριστοφιλοπούλου τόνισε: "Μέρα με τη μέρα με αυξανόμενους ρυθμούς υπάρχει κάλυψη. Η διαβεβαίωση που έχουμε από τον Οργανισμό Διδακτικών Βιβλίων είναι ότι μέσα στον Οκτώβριο εξομαλύνεται πλήρως η κατάσταση".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου