Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Η κρυφή εκδίκηση της φύσης!!!!!

Ο 39χρονος φωτογράφος Mitchell Krog, έχει από μικρό παιδί πάθος με τη φωτογραφία. Όμως αυτό που του αρέσει να φωτογραφίζει είναι κάπως παράδοξο…
Του αρέσει να αποτυπώνει με την κάμερά του κεραυνούς και μάλιστα τόσο δυνατούς που μπορεί να γίνουν ακόμα και θανατηφόροι αψηφώντας τον κίνδυνο για την ζωή του.
Πλησιάζει όσο περισσότερο μπορεί για να έχει το τέλειο αποτέλεσμα. Αυτό που θέλει να δείξει με τις φωτογραφίες του είναι κεραυνό η τεράστια βία της φύσης.
Στις φωτογραφίες δίνει ονόματα όπως «Φωτιά και Πάγος» ή «Θανατηφόρα καταιγίδα». Ο κ. Krog που ζει στην περιοχή Magaliesburg της Νότιας Αφρικής έχει φωτογραφήσει μερικές από τις πιο εντυπωσιακές αστραπές καθώς είναι ένα συχνό φαινόμενο στην πόλη όπου ζει.
Ο ίδιος είπε: «Δεν φοβάμαι τις αστραπές. Κάθε φορά που ένα τέτοιο φαινόμενο πλησιάζει θα προσπαθήσω να φτάσω όσο πιο κοντά γίνεται για να το αποθανατίσω».
«Από τότε που ήμουν μικρό παιδί με γοήτευαν οι καταιγίδες. Μεγάλωσα στη Ν. Αφρική, όπου τα καλοκαίρια μας είναι γεμάτα καταιγίδες. Το φαινόμενο αυτό όσες φορές κι αν συμβεί με συναρπάζει».
Όπως εξηγεί ο ίδιος το πρόβλημα συχνά με αυτές τις φωτογραφίες είναι ότι μπορεί να αρχίσει να βρέχει δυνατά και να μην μπορεί να αποθανατίσει το φαινόμενο.
Μάλιστα περιγράφει και ένα περιστατικό όπου διακινδύνεψε τη ζωή του γιατί ο κεραυνός ήταν τόσο δυνατός που αναγκάστηκε να κρυφτεί πίσω από το αυτοκίνητό του μέχρι η βροχή να τελειώσει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου