Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

ActionAid:«Στείλε Όλους τους Φίλους μου Σχολείο»

Για ακόμη μία χρονιά μαθητές του σχολείου μας έλαβαν μέρος στην παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση που συντονίζει η Action Aid. Οι μαθητές της Γ΄ τάξης την Παρασκευή 9 Μαΐου συμμετείχαν στη δράση «Στείλε όλους τους φίλους μου σχολείο». Η φετινή εκστρατεία είναι ξεχωριστή, γιατί εστιάζει στον αποκλεισμό παιδιών από την εκπαίδευση λόγω κάποιας μορφής αναπηρίας.
Στα πλαίσια λοιπόν αυτού του προγράμματος τα παιδιά της Γ΄ τάξης του σχολείου μας ενημερώθηκαν, ευαισθητοποιήθηκαν κι ασχολήθηκαν με το φετινό θέμα.
Αξιοποιώντας το βοηθητικό υλικό που έστειλε η ΑctionAid στο σχολείο, οι μαθητές παρακολούθησαν ένα σχετικό βίντεο και μια παρουσίαση,  διάβασαν και άκουσαν ιστορίες  με παιδιά από το Μπαγκλαντές, την Κένυα, τη Νιγηρία που λόγω κάποιας μορφής αναπηρίας δεν πηγαίνουν σχολείο.
Χρησιμοποίησαν τα περιγράμματα με τα χάρτινα ανθρωπάκια, τα χρωμάτισαν, έγραψαν τα δικά τους μηνύματα και συνθήματα σχετικά με το δικαίωμα όλων στην εκπαίδευση. Τέλος τα διακόσμησαν,  ένωσαν τα ανθρωπάκια μεταξύ τους και δημιούργησαν με αυτά μια χάρτινη αλυσίδα, η οποία στάλθηκε στην ActionAid. Κάθε "χάρτινος φίλος" ισοδυναμεί με μία υπογραφή. 
Στη δράση συμμετείχαν 56 μαθητές με υπεύθυνους καθηγητές την κ. Δράσκα Πολυνίκη και τον κ. Χατζή Αριστείδη. Φωτογραφίες από τη δράση των παιδιών στάλθηκαν στην ActionAid και έχουν αναρτηθεί εδώ: http://education.actionaid.gr/gaw14feedback . 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου