Τετάρτη, 23 Μαΐου 2012

«ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΑΛΛΑΖΕΙ! Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΛΛΑΖΕΙ! ….ΕΜΕΙΣ;»


«Το κλίμα αλλάζει! Ο κόσμος αλλάζει! ….Εμείς;»: είναι ο τίτλος της θεατρικής παράστασης με θέμα οικολογικό, που ανέβασε το Γυμνάσιό μας στο παλιό Πνευματικό Κέντρο του Άργους Ορεστικού, την Πέμπτη 17 Μαΐου για τους μαθητές του σχολείου μας και τους μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ και την Παρασκευή 18 Μαΐου για το κοινό της πόλης μας.
Το σχολείο μας πάντα ευαισθητοποιημένο σε πρωτοπόρες δράσεις ανέλαβε το εγχείρημα να ανεβάσει μια παράσταση με θέμα που αφορά στην αλόγιστη χρήση της τεχνολογίας και τις καταστροφικές της συνέπειες στο κλίμα, τη φύση, τον πλανήτη, τη ζωή τη δική μας και των παιδιών μας. Αυτός ο τρόπος επιλέχθηκε για να μεταδοθούν σημαντικά οικολογικά μηνύματα και στο σπίτι και στην κοινωνία.
Μέσα από όλη αυτή τη θεατρική πράξη αναδείχθηκε η σπουδαιότητα της συνεργασίας για την επίτευξη ενός κοινού στόχου. Έγινε αντιληπτό ότι η διαδρομή να φτάσεις κάπου- «το ταξίδι προς την Ιθάκη» - έχει την ίδια αξία αν όχι μεγαλύτερη από τον ίδιο τον προορισμό.
Αυτήν την προσπάθεια την υλοποίησαν οι καθηγητές Ζαχομήτρου Μαρία, Κασκίτση Χάρη, Ράλλη Ευγενία και Κοτέντσης Πάρις με τους μαθητές της Α΄ και της Β΄ τάξης.
Αμέριστη ήταν η συμβολή και η στήριξη της κ. Γεωργίου Αποστολίδου Αργυρώς, η οποία για ακόμη μία φορά με τις γνώσεις της, την ευαισθησία της, την αγάπη της για το θέατρο, την έμπειρη ματιά της συνετέλεσε στο να παρακολουθήσουμε μία πολύ όμορφη παράσταση.
Τα έσοδα της παράστασης διατέθηκαν για την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης για άπορες οικογένειες

1 σχόλια:

arischatzis είπε...

Ένας πλανήρης υγιής!
Μια φύση που θα συνεχίσει να μας δίνει τη ζωογόνο δύναμή της και θα ζωγραφίζει για μας τα ομορφότερα τοπία με την απίστευτη παλέτα των χρωμάτων της.
Και πολλοί μικροί πρίγκηπες που θα αναζητούν πάντα και θα βρίσκουν και στην αληθινή ζωή τα πιο όμορφα τριαντάφυλλα.... αν όλοι αλλάξουμε.
Αν μάθουμε να σεβόμαστε και να προστατευούμε τον πλανήτη....
Γιατί τότε σεβόμαστε τον εαυτό μας και την ίδια τη ζωή...
Μια πολύ όμορφη παράσταση. Ένα μεγάλο μπράβο στη Μαρία,στη Χαρά, στην Ευγενία, στον Πάρι στην Αργυρώ και σε όλη την ομάδα των μαθητών που συμμετείχαν.
Ενα μεγάλο ευχαριστώ γι` αυτό που μας προσφέρατε.

Δημοσίευση σχολίου