Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ


Ακούσαμε "Κραυγές και ψιθύρους παιδιών" και είδαμε πώς "Η παιδεία τέχνας ... κατεργάζεται" στο θεατρικό διήμερο που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Άργους Ορεστικού στις 19 και 20 Νοεμβρίου.
Την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου η θεατρική παρέα του 2ου Γυμνασίου Άργους Ορεστικού παρουσίασε την παράσταση "Κραυγές και ψίθυροι παιδιών". Μέσα από το μεστό λόγο, την κίνηση, τη θεατρική έκφραση, αφουγκραστήκαμε, νιώσαμε την αγωνία τους, την ανάγκη τους για επαφή με τη φύση, την απαίτηση τους για έναν κόσμο αληθινό που χάνεται γύρω τους. Την προσπάθειά τους να βρουν χρόνο για να ζήσουν, να μπορούν να ονειρεύονται. Την άρνησή τους για ό,τι μαθαίνουν και πώς το μαθαίνουν μέσα σε ένα απάνθρωπο εκπαιδευτικό σύστημα.
Η κ. Αποστολίδου Αργυρώ, η ψυχή αυτής της ομάδας, ακόμη μία φορά μας μάγεψε. Όλοι οι συντελεστές της παράστασης μας ταξίδεψαν σε αλλοτινούς χρόνους, όπου όλα ήταν πιο απλά, αλλά πιο αληθινά και γι` αυτό πιο όμορφα.
Αισθανόμαστε όλοι πολύ τυχεροί που, αν και ζούμε σε μια ακριτική περιοχή, μας δίνεται η δυνατότητα να παρακολουθούμε τέτοιου επιπέδου θεατρικές παραστάσεις. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους.
Το Σάββατο 20 Νοεμβρίου η θεατρική ομάδα εκπαιδευτικών της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης "Η Παιδεία τέχνας ... κατεργάζεται" παρουσίασε το έργο του Νίκου Τσιφόρου "Όμορφη Θεσσαλονίκη". Παρακολουθήσαμε εννέα ιστορίες - τις οποίες δραματοποίησαν, έστησαν, έντυσαν οι ίδιοι οι καθηγητές - τοποθετημένες μετά το 1950 σε μια Θεσσαλονίκη που με το πέρασμα του χρόνου άλλαζε συνεχώς, άλλαζαν και οι άνθρωποι. Μια πολύ όμορφη παράσταση. Ένα μεγάλο μπράβο σε όλη την ομάδα των σαράντα εκπαιδευτικών και ένα μεγάλο ευχαριστώ γι` αυτό που μας πρόσφεραν.
Τα έσοδα των παραστάσεων διατέθηκαν στο Σύλλογο Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Νομού Καστοριάς.

1 σχόλια:

JIM Σ είπε...

ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΝ ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ;

Δημοσίευση σχολίου