Κυριακή, 20 Ιουνίου 2010

ΜΗΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΕΥΤΥΧΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΩ;

Πριν από δέκα χρόνια οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεσμεύτηκαν να εξαλείψουν τη φτώχεια στην ΕΕ μέχρι το 2010. Καθώς η προθεσμία πλησιάζει στο τέλος της, ο στόχος αυτός δεν φαίνεται να επιτυγχάνεται.
Η φτώχεια αποτελεί πληγή όχι μόνο για τις αναπτυσσόμενες χώρες, αλλά και για τις ευρωπαϊκές κοινωνίες. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μία από τις πλουσιότερες περιοχές του κόσμου, ωστόσο 17% των Ευρωπαίων έχει περιορισμένα οικονομικά μέσα και δεν μπορεί να ανταποκριθεί οικονομικά για τα βασικά στοιχεία που χρειάζονται.
Το έτος 2010 έχει ανακηρυχθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως «Ευρωπαϊκό Έτος για την καταπολέμηση της Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού», σύμφωνα με Απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Στόχος των δράσεων είναι το ζήτημα της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού να τύχει της ευρύτερης δυνατής δημοσιότητας. Επιπλέον, οι δράσεις θα συνεισφέρουν τη μεγαλύτερη δυνατή προστιθέμενη αξία στις υπάρχουσες πολιτικές και θα είναι εναρμονισμένες με τους άξονες πολιτικής σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο.
Η Χαρά η Κασκίτση μου έστειλε μια παρουσίαση την οποία άμεσα συνδύασα με το γεγονός ότι το 2010 έχει ανακηρυχθεί ως "Ευρωπαϊκό Έτος για την καταπολέμηση της Φτώχειας". Είναι καλό να την παρακολουθήσει κανείς όχι γιατί θα τον κάνει να αισθανθεί καλύτερα, αλλά γιατί αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα ο κόσμος μας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου