Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Εργασίες στη Γλώσσα και στη λογοτεχνία

      

     Με τους μαθητές της Β΄ τάξης προσπαθήσαμε να προσεγγίσουμε τις έννοιες Φιλία και Εκπαίδευση στα πλαίσια της διδασκαλίας της νεοελληνικής γλώσσας και της νεοελληνικής λογοτεχνίας. Έτσι μελετήσαμε τόσο τα κείμενα της τρίτης και της τέταρτης ενότητας του σχολικού εγχειριδίου της γλώσσας, όσο και το απόσπασμα «ο μικρός πρίγκιπας και τα τριαντάφυλλα» από τον «Μικρό πρίγκιπα» του Αντουάν ντε σεντ Εξυπερύ και το διήγημα «Να’ σαι καλά δάσκαλε» του Γ. Ιωάννου από το σχολικό εγχειρίδιο των κειμένων νεοελληνικής λογοτεχνίας. Παράλληλα όμως διαβάσαμε κι άλλα κείμενα Ελλήνων και ξένων συγγραφέων σχετικά με τις παραπάνω θεματικές ενότητες.
   Συγκεκριμένα ,διαβάσαμε τον υπέροχο «Ύμνο της Αγάπης» του Αποστόλου Παύλου, «Το ποίημα στους φίλους» του Χόρχε Λουίς Μπόρχες και ένα απόσπασμα από τον «Προφητικό» του Χαλίλ Γκιμπράν. Η μαθήτρια του Β2 Σεβαστή Κ. διάβασε και μας παρουσίασε το «Μικρό πρίγκιπα». Ετοίμασε μάλιστα και ένα σχετικό power point που θα αναρτηθεί στη συνέχεια.
  Επίσης ,προσπαθήσαμε να προσεγγίσουμε τον κόσμο της εκπαίδευσης με τη ματιά της «Αστραδενής» της Ευγενίας Φακίνου, θυμηθήκαμε τις «Αναμνήσεις της Κωνσταντίνας» της Άλκης Ζέη από το βιβλίο «Η Κωνσταντίνα και οι αράχνες της» και την «Νέα Παιδαγωγική» του Καζαντζάκη. Διαβάσαμε αποσπάσματα από το μυθιστόρημα της Κατίνας Παπά «Σ’ ένα γυμνάσιο θηλέων», το διήγημα «Μετρημένα καρύδια» του Γ. Ιωάννου, και γνωρίσαμε τον μικρό Αλιόσα, τον ήρωα της «Μαθητικής περιπέτειας» του Τσέχωφ που τον ταλαιπωρούν τα αρχαία ελληνικά. Το διήγημα «Όταν ήμουν δάσκαλος» του Ιωάννη Κονδυλάκη μας γνώρισε δύο «χαρακτήρες» δασκάλων, διαφορετικών μεταξύ τους, τον Γιώργη, νεοδιόριστος, προοδευτικός μα αδαής και ανεύθυνος και τον «Μπάρκα», παλιός στην εκπαίδευση, αγχωτικός και αυστηρός. Τέλος ,αναγνώσαμε το ποίημα «Στό φίλο που πάει για δάσκαλος»  του Nτίνου Χριστιανόπουλου.
    Η μαθήτρια του Β3 Αγγελική Σπ. διάβασε και μας παρουσίασε την «Αστραδενή» ,ενώ η Σεβαστή Κ., ο Κωνσταντίνος Γκρ., ο Θοδωρής Θ. και ο Βασίλης Αβρ. του Β2 διάβασαν τη συλλογή διηγημάτων «Όταν ήμουν δάσκαλος» και μας είπαν λίγα λόγια γι’ αυτήν.
  Ανεξάρτητα από τις δύο παραπάνω  θεματικές ενότητες οι μαθητές Χρήστος Μ. ,Νίκος Μπ. και Βάιος Τζ.  ετοίμασαν σε αρχείο ppt την παρουσίαση του βιβλίου του Ιουλίου Βερν «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες» την οποία και θα δείτε στη συνέχεια.
  Ευχαριστώ όλα τα παιδιά για τη συνεργασία τους.
Μασμανίδου Αλεξία

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ

Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ 80 ΗΜΕΡΕΣ

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ του PEDRO OLALLA - ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ...

  Ένας Ισπανός, μας μαθαίνει σε 41 λεπτά ποιοι είμαστε και τι έχουμε κληρονομήσει. (ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ)

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

http://www.panargiakosfc.gr/p/blog-page_9289.html Αύριο ημέρα Τετάρτη 20-03-13 η τοπική ομάδα Άργους Ορεστικού "ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ" αγωνίζεται στις 3μ.μ στο γήπεδο Καστοριάς με την ομάδα  "ΓΡΑΜΜΟΧΩΡΙΑ" για τον τελικό κυπέλου της Ε.Π.Σ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ! Όσοι από εσάς έχετε την ευκαιρία και θελήσετε να δείτε τον αγώνα , μην το χάσετε! Η ομάδα μας,μάς χρειάζετε ΟΛΟΥΣ!

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για πραγματοποίηση εκδρομής

               ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                Άργος  Ορεστικό  15–3- 2013
  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ  ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ                                         Αριθ. Πρωτ :  123 /  Φ.23
                  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΠΕΡ. Δ/ΝΣΗ Π. & Δ. ΕΚΠ/ΣΗΣ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ                                   Προς:  Τη  Δ. Δ. Ε.  Καστοριάς.
         Δ/ΝΣΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ                                             
          2o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ                                                                                                 
                        Ι. Παμπουκίδη   3                                                                               
   Τηλ -Φαξ.:2467043388 . Ταχ. Κωδ.:52200                                                   
        Email:mail@2gym-argous.kas.sch.gr
                                                                                        
«Πρόσκληση κατάθεσης οικονομικής προσφοράς για την μετάβαση των μαθητών της Α΄  & Β ΄ τάξης 2ου Γυμνασίου Άργους Ορεστικού στη Θεσσαλονίκη».
        Σχετ: Υ.Α. 129287/Γ2/2011 (ΦΕΚ 2769 τ. Β΄/02-12-2011) με θέμα «Εκδρομές-Μετακινήσεις μαθητών Δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εντός και εκτός της χώρας»
Π  Ρ  Ο  Σ  Κ  Α  Λ  Ο  Υ  Μ  Ε

Τα γραφεία Γενικού Τουρισμού με ειδικό σήμα και άδεια λειτουργίας από τον ΕΟΤ    σε ισχύ, να καταθέσουν στο 2ο Γυμνάσιο ΄Αργους Ορεστικού-Ν. Καστοριάς (Ιωάννου Παμπουκίδη 3 - ΄Αργος Ορεστικό - Ν. Καστοριάς, Τ.Κ.52200, Τηλ.2467043388) σφραγισμένη προσφορά μέχρι την Πέμπτη 21-03-2013 και ώρα 12:00 π. μ.
Οι προσφορές μπορούν να υποβληθούν με εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο ή ταχυδρομικά, αρκεί να διασφαλιστεί ότι θα έχουν παραληφθεί από το 2ο Γυμνάσιο ΄Αργους Ορεστικού  μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία και ώρα. Εκπρόθεσμες προσφορές δε θα ληφθούν υπόψη. Οι προσφορές θα παραληφθούν από την διευθύντρια, η οποία θα ορίσει επιτροπή η οποία θα αξιολογήσει και θα επιλέξει το ταξιδιωτικό γραφείο.
Για τη σύνταξη της προσφοράς, σας ενημερώνουμε τα εξής:
1.    Στην εκδρομή θα συμμετέχει η Α΄& Β΄ τάξη του Γυμνασίου μας.
2.    Προορισμός:  Θεσσαλονίκη.
3.    Αριθμός μετακινούμενων: 105 μαθητές και  5 συνοδοί καθηγητές.
4.    Τρόπος μεταφοράς: Λεωφορείο.
5.    Χρονική διάρκεια μετακίνησης: μία(1) ημέρα
6.    Αναχώρηση: Πέμπτη 25-04-2013.
7.    Επιστροφή: Πέμπτη  25-04-2013.
8.    Ασφάλεια: Υποχρεωτική ασφάλιση επαγγελματικής ευθύνης και ασφάλεια σε περίπτωση ατυχήματος μαθητών και συνοδών καθηγητών.
9.    Επίσης κατά τη σύνταξη της προσφοράς σας παρακαλούμε να λάβετε υπόψη σας και τα παρακάτω:
·         Οι μετακινήσεις των μαθητών να γίνονται με κλιματιζόμενα λεωφορεία, που να πληρούν τις προδιαγραφές ασφαλούς μετακίνησης των μαθητών, βάσει της κείμενης νομοθεσίας.
·         Με την προσφορά σας πρέπει να κατατεθεί υπεύθυνη δήλωση ότι διαθέτετε ειδικό σήμα και άδεια λειτουργίας από τον ΕΟΤ σε ισχύ.
·         Το λεωφορείο θα πρέπει να είναι διαθέσιμο για όλες τις μετακινήσεις των μαθητών.
·         Τελική συνολική τιμή του οργανωμένου ταξιδιού.
·         Επιβάρυνση ανά μαθητή.
      Το πρακτορείο που θα επιλεγεί, θα ενημερωθεί με τηλεφωνική επικοινωνία.

                                                                                                  Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

                                                                                     ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Γ.  ΜΩΥΣΙΔΟΥ

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

ΑΝΑΘΕΣΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
     Το σχολείο μας έλαβε 4 προσφορές από τουριστικά γραφεία για την εκδρομή της Γ΄Τάξης στην Αθήνα οι οποίες έχουν ως εξής:
     1.FOURKIOTIS TOURS 5720€ (με Φ.Π.Α.)Μεταφορά Καστοριά-Αθήνα-Καστοριά,2 διανυκτερεύσεις στο Ξενοδοχείο AIROTEL ALEXANDROS 4*, μεταφορές των μαθητών σύμφωνα με το πρόγραμμα, ομαδική ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης και η διαμονή των συνοδών-καθηγητών δωρεάν.
     2.KACTORAC M.A.E. Γραφείο Τουρισμού 5390€ (με Φ.Π.Α.) Μεταφορά Καστοριά-Αθήνα-Καστοριά, 2 διανυκτερεύσεις στο Ξενοδοχείο PRESIDENT 4*, μεταφορές των μαθητών σύμφωνα με το πρόγραμμα , ομαδική ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης και η διαμονή των συνοδών-καθηγητών δωρεάν.
     3.PERPERIDIS travel 4290€ (με Φ.Π.Α.) Μεταφορά Καστοριά-Αθήνα-Καστοριά,2 διανυκτερεύσεις στο Ξενοδοχείο AIROTEL ALEXANDROS 4*, μεταφορές των μαθητών σύμφωνα με το πρόγραμμα και ομαδική ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης και η διαμονή των συνοδών-καθηγητών δωρεάν.
     4.Γραφείο Γενικού Τουρισμού PANAGIOTIS PERPERIDIS Holidays 3795€ (με Φ.Π.Α.) Μεταφορά Καστοριά-Αθήνα-Καστοριά, 2 διανυκτερεύσεις στο Ξενοδοχείο AIROTEL ALEXANDROS 4*,μεταφορές των μαθητών σύμφωνα με το πρόγραμμα και ομαδική ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης, πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και η διαμονή των συνοδών-καθηγητών δωρεάν.
       Η επιτροπή, αφού μελέτησε διεξοδικά  τις τέσσερις προσφορές των πρακτορείων και αφού έλαβε υπόψη της την ασφάλεια, το οικονομικό συμφέρον των μαθητών του Σχολείου και την αξιοπιστία των πρακτορείων, αποφάσισε ομόφωνα να αναθέσει την μετακίνηση-διαμονή-περιήγηση των μαθητών σύμφωνα με το πρόγραμμα στο Γραφείο Γενικού Τουρισμού PANAGIOTIS PERPERIDIS Holidays το οποίο είχε την οικονομικότερη προσφορά.

 

Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Πραγματοποίηση Εκδρομής

                 ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                      Άργος  Ορεστικό  1–3 - 2013
    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ                      Αριθ. Πρωτ :  62 /  Φ.16
          ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΠΕΡ.Δ/ΝΣΗ Π. & Δ. ΕΚΠ/ΣΗΣ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ           Προς:  Τη  Δ. Δ. Ε.  Καστοριάς
         Δ/ΝΣΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ                                             
          2o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ                                                                   
                        Ι. Παμπουκίδη   3                                                                               
   Τηλ -Φαξ.:2467043388 . Ταχ. Κωδ.:52200                                                   
       Email:mail@2gym-argous.kas.sch.gr                                                                                                             
                        
«Πρόσκληση κατάθεσης οικονομικής προσφοράς   για την μετάβαση του 2ου Γυμνασίου Άργους Ορεστικού στη Βουλή των Ελλήνων »             
   Σχετ: Υ.Α. 129287/Γ2/2011 (ΦΕΚ 2769 τ. Β΄/02-12-2011) με θέμα «Εκδρομές-Μετακινήσεις μαθητών Δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εντός και εκτός της χώρας»
 
Π  Ρ  Ο  Σ  Κ  Α  Λ  Ο  Υ  Μ  Ε

    Τα γραφεία Γενικού Τουρισμού με ειδικό σήμα και άδεια λειτουργίας από τον ΕΟΤ    σε ισχύ, να καταθέσουν στο 2ο Γυμνάσιο ΄Αργους Ορεστικού-N. Καστοριάς (Ιωάννου Παμπουκίδη 3 - ΄Αργος Ορεστικό- N. Καστοριάς, Τ.Κ. 52200, Τηλ. 24670-43388) σφραγισμένη προσφορά μέχρι την Δευτέρα 11-03-2013 και ώρα 12:00 π.μ.
    Οι προσφορές μπορούν να υποβληθούν με εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο ή ταχυδρομικά, αρκεί να διασφαλιστεί ότι θα έχουν παραληφθεί από το 2ο Γυμνάσιο ΄Αργους Ορεστικού  μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία και ώρα. Εκπρόθεσμες προσφορές δε θα ληφθούν υπόψη. Οι προσφορές θα παραληφθούν από την διευθύντρια, η οποία θα ορίσει επιτροπή η οποία θα αξιολογήσει και θα επιλέξει το ταξιδιωτικό γραφείο.

Για τη σύνταξη της προσφοράς, σας ενημερώνουμε τα εξής:
1.    Στην εκδρομή θα συμμετέχει η Γ΄ τάξη του Γυμνασίου μας.
2.    Προορισμός: Αθήνα.
3.    Αριθμός μετακινούμενων: 55 μαθητές και  3 συνοδοί καθηγητές.
4.    Τρόπος μεταφοράς: Λεωφορείο.
5.    Κατηγορία καταλύματος: Ξενοδοχείο 3* ή 4*.
6.    Χρονική διάρκεια μετακίνησης: τρεις (3) ημέρες (δύο διανυκτερεύσεις στις 24 και στις 25 Απριλίου 2013).
7.    Αναχώρηση: Τετάρτη  24-04-2013.
8.    Επιστροφή: Παρασκευή  26-04-2013.
9.    Ασφάλεια: Υποχρεωτική ασφάλιση επαγγελματικής ευθύνης και ασφάλεια σε περίπτωση ατυχήματος για μαθητές και συνοδούς.
10.  Επίσης κατά τη σύνταξη της προσφοράς σας παρακαλούμε να λάβετε υπόψη σας και τα παρακάτω:
·         Οι μετακινήσεις των μαθητών να γίνονται με κλιματιζόμενο λεωφορείο, που να πληροί τις προδιαγραφές ασφαλούς μετακίνησης των μαθητών, βάσει της κείμενης νομοθεσίας.
·         Όλα τα δωμάτια να βρίσκονται στο ίδιο κτίριο σε έναν ή το πολύ δύο ορόφους.
·         Στην προσφορά σας να αναφέρεται το όνομα, η κατηγορία και η ακριβής τοποθεσία του ξενοδοχείου.
·         Τα δωμάτια για τους μαθητές να είναι δίκλινα, τρίκλινα και για τους συνοδούς εκπαιδευτικούς μονόκλινα και δίκλινα.
·         Η φιλοξενία να περιλαμβάνει πρωινό .
·         Με την προσφορά σας πρέπει να κατατεθεί υπεύθυνη δήλωση ότι διαθέτετε ειδικό σήμα και άδεια λειτουργίας από τον ΕΟΤ σε ισχύ.
·         Το λεωφορείο θα πρέπει να είναι διαθέσιμο για όλες τις μετακινήσεις των μαθητών.
     
Το πρακτορείο που θα επιλεγεί, θα ενημερωθεί με τηλεφωνική επικοινωνία.
                                                                                                  Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

                                                                               ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Γ.  ΜΩΥΣΙΔΟΥ